Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos, érdekes képes leírás - Cserép.tlap.hu
részletek »

Hasznos, érdekes - Cserép.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: cserep.tlap.hu » Hasznos, érdekes
Keresés
Találatok száma - 8 db
Betoncserép története

Betoncserép története

Gondolta volna? A beton felhasználása, mint fedőanyag, az ókorig nyúlik vissza. A közel 2000 éves római Pantheon tetejét is betonból készítették. A technológia azóta sokat fejlődött.Számtalan adalékanyaggal növelik a betoncserepek ellenálló képességét.

Cserép

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. Régebben mindennapi használati tárgyak (kancsók, kupák) készültek belőle, ma leginkább virágcserepek, és kisebb virágládák, tetőcserepek, valamint dísztárgyak készülnek belőle.

Cserépfedés előnyei

Cserépfedés előnyei

Cserépfedés előnyei: hagyományos építőanyag évezredek óta bevált és mégis nagyon modern (először az etruszkok használtak agyag tetőcserepet kb. i.e. 800 évvel). Leghagyományosabb és legelterjedtebb tetőfedő anyag. Természetes alapanyagból készült környezetbarát...

Tetőfedő, kivitelezők magazin hírek
Tengeri homokot használtak betongyártáshoz Kínában
Tengeri homokot használtak... Nyolc építőipari vállalat működését felfüggesztették egy évre, mert tengeri homokot használtak a betongyártáshoz a dél-kínai Kuangtung tartomány Sencsen városában - jelentette a kínai média szerdán. Több mint harminc építési vállalatnál találtak szabálytalanságokat, miután a Kínai Központi Televízió (CCTV) a közelmúltban az előírtnál gyengébb...
Az épületfa története és fajtái
Az épületfa története és fajtái A fa felhasználási az építészetben igen régi múlttal rendelkezik. Már őskori...
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés?
Engedélyköteles-e a tetőablak-beépítés? Gyakran előfordul, hogy a csak padlásként használt tetőteret később ki...
Cseréptetők

Cseréptetők

A tetőfedő anyagok soha nem látott választékával szembesülhet az, aki házépítésre vagy felújításra adja a fejét. Reneszánszát éli a pala, a nádfedeles tető, széles körben terjed az előnyös tulajdonságokkal bíró zsindely. A legnépszerűbb fedési mód mégis a cserép, ahol szintén a bőség zavarával küzdhet az érdeklődő.

Így ne építkezzünk!

Így ne építkezzünk!

A cseréptetőt az épület ötödik homlokzatának nevezhetjük. Nem egy, az elmúlt századokban emelt épületről először a díszes fedés jut eszünkbe (például a Lechner Ödön által 1891-1896 között épített Iparművészeti Múzeum a mázas Zsolnay-majolikákkal és színes cserepeivel, vagy az 1900-ban épült Postatakarékpénztár épülete stb.).

Könyv: Cserépkályhák építése

Könyv: Cserépkályhák építése

A könyv részletesen, lépésről lépésre mutatja be a kályhák építését, és kiválóan szemlélteti azt a technológiai fejlődést, amelynek köszönhetően a cserépkályhával akár az egész ház fűtését és melegvíz-ellátását is megoldhatjuk. A színes fényképek is tanúsítják, hogy a cserépkályha egyben fontos belsőépítészeti elem is. A könyvben az építtetők, építészek, belsőépítészek és kályhásmesterek egyaránt sok újszerű megoldást találnak.

Napelemes cserép gyártás

Napelemes cserép gyártás

Tóth Miklós Tamást valósággal ostromolják a napelemes cserép előrendeléseivel. Jelenleg azonban még csak a különféle cserepek prototípusait készítik, amiket eljuttatnak majd a potenciális vevőkhöz. A nagyüzemi gyártás megkezdését áprilisra tervezik - derült ki a Népszava beszámolójából.

Tetőfedések

Tetőfedések

A magastető jellegzetes építészeti formaképző elem, amely az épület lefedését szolgálja, de egyúttal gondoskodik a csapadékvíz lehető leggyorsabb levezetéséről is. A hagyományos magastető szerkezetek alapvetően három fő részből állnak. A fedélszékből (ami a teherhordó szerepet tölti be) a héjazattartó elemekből (ez lehet tetőlécezés, deszkázat, vagy szelemenek sora) és a héjazatból (ami különböző tetőfedő anyagokból alakítható ki) és a tulajdonképpeni térelhatároló szerepet tölti be.

Tuti menü